Hundkurser

Vi på Svanstippens Hunddagis erbjuder följande hundkurser. Kurserna hålls oftast på Svanstippens Hunddagis och du kan göra en intresseanmälan här!

Till intresseanmälan -->

Valpkurs

Detta är den första kursen du går med din hund och är alltså för valpar från 12 veckor upp till 8 månader. (Hundar som inte tidigare gått kurs kan gå Vardagslydnad). ¨

Du får verktygen för att få en vardag, som fungerar för dig och din hund. Vi lär valparna grundläggande vardagslydnad, men även att söka kontakt under lekfulla former. Tyngdpunkten ligger på att skapa en bra relation och bra kontakt, då vi har igen detta under hundens hela liv.

Bra kontakt, bra samarbete och en god relation är en förutsättning för vårt liv tillsammans. Teori blandas med prktik under lättsamma former- Jag arbetar med klicker och lär ut det för er, som vill, men det är helt valfritt och man kan alltid ändra sig åt ena eller andra hållet. Oavsett arbetar vi med positiv förstärkning, dvs vi belönar och berömmer rätt beteende. I priset ingår fika vid varje kurstillfälle, max 6 st deltagare.

Nose work

Nose Work är den nya hundsport som blivit väldigt populär! Sporten är inspirerad av specialsök men mer anpassad till familjehunden, så att alla kan delta. Steg 1.

Hunden tränas i att identifiera och markera en specifik doft. I Nose Work används hydrolat från eukalyptus, lagerblad och lavendel. På tävling finns i tre olika nivåer och på varje nivå ingår:

Behållarsök - hunden ska söka av flera behållare (kartonger, lådor etc.) och hitta doften.
Inomhussök- hunden ska söka av ett område eller ett rum och hitta doften som är gömd.
Utomhussök - hunden ska söka av ett område utomhus (en del av en byggnad, läktare etc.) och hitta doften.
Fordonssök- hunden ska söka av ett fordon utvändigt och hitta doften.

I steg 1 använder vi oss av eukalyptus och tränar på behållarsök och inomhussök. Vi lär hunden att leta efter doften och att söka av olika behållare, urvalsbanor mm. Vi tränar även på att söka av olika delar av kurslokalen. Max 6 deltagare 1.900 kr inkl doften Eukalypytus så du kan fortsätta träna hemma

Koppel och hundmöteskurs

På koppel och hundmöteskursen tränar vi hundarna att gå med oss, hålla kontakt och vara följsam i slakt koppel, vare sig vi går själva eller möter andra hundar, cyklister eller skateboardåkare. Vi kommer att använda klicker (för de som vill!) och positivförstärkning! Max 4 hundar med förare.Datum:
25/2, 4/3, 11/3, 18/3, 25/3


Tid: 17-18:30

Kostnad: 1800 kr

Instruktör:
Monica Johansson
Datum:
13,20,27/10 samt 10,17,24/11
Första gången möts vi utan hund.

Tid: 13:00-14:30

Kostnad: 1790 kr
(Extra familjemedlem 500:-.)

Instruktör:
Monica Johansson