Hunddagiset

Det finns ett stort behov av seriösa hunddagis som sätter hunden i centrum och ser till att de verkligen trivs och mår bra. Att vara på dagis ska vara en positiv upplevelse för hunden, annars har meningen med hunddagis gått förlorad. Ni ska kunna lämna hunden med gott samvete. Svanstippens Hunddagis i Täby öppnade den 29:e september 2003.

På Svanstippens Hunddagis finns det plats för ca 37 hundar och vi är tre välutbildade dagisfröknar som arbetar här.
Lokalen vi vistas i ligger i Viggbyholms industriområde i Täby i närheten av Täby C. Hundarna vistas i grupper om 5-7 individer i varje box. Boxarna är mysigt inredda med soffor, bäddar och fotöljer. Till lokalen--->

Hundarna på dagis får gå på två promenader per dag, en promenad på en halvtimme samt en på en timme, den ena på förmiddagen och den andra på eftermiddagen. De går tillsammans med de hundar som de sitter med i boxen och som de känner väl. Hundarna går alltid kopplade på promenaderna. Vi har nära till fina promenadområden vid bland annat Rönningesjön där det finns mysiga stigar och stora gräsytor att leka på. Den dagisfröken som inte är ute och går är inne med de andra hundarna. Vi har även en egen rastgård på baksidan av huset där hundarna får busa runt lösa.

Vilken tid hundarna får gå på promenad varierar. Det beror bland annat på vilken tid de kom på morgonen, om det är någon som ska hem tidigare och så vidare. Promenaderna planeras på morgonen så därför är vi tacksamma om man meddelar om ens hund ska vara ledig eller om man vill lämna senare eller hämta tidigare. Ett schema läggs inför varje dag.

Vi kommer träffa både er och hunden innan vi påbörjar invänjningen för att informera om vad som gäller. Invänjningen varar ungefär en vecka. I början kan en del hundar tycka att det är lite läskigt på dagis. Därför börjar man inte med hela dagar, utan först två timmar, sedan tre/fyra osv. för att hunden ska vänja sig.

Vi kommer att träna hundarna både för deras och vår egen skull. Hundarna ska främst kunna gå bra i koppel och inte skälla. Detta för att vi ska få en så lugn och stressfri miljö som möjligt på dagis. I mån av tid kommer vi även aktivera hundarna på olika sätt för att de ska få mental stimulans, bland annat med toarullar med godis och "hundspel".

Vi kommer informera er om hunden inte trivs och om vi anser att hunden inte bör gå kvar på dagiset. Självklart kommer vi att ta upp viktiga saker med er på en gång. Ni får gärna ta med er eget foder om ni vill att hunden ska äta på dagis. Detta för att hunden ska få vad den är van vid och tycker om, ungefär hälften av våra dagishundar äter hos oss. Har ni några frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss och är ni intresserade av en dagisplats så gör en intresseanmälan så kontaktar vi er!